Tirdzniecības centrs "Galleria Riga"

Klients

SIA "Patollo"

Adrese

Dzirnavu iela 67, Rīga

Projektētājs

Arhitektu birojs "Poga, Sarma un Norde"

Objekta tips

Jaunbūve

Nodošanas gads

2010

Būvniecības statuss

Pabeigts

Tirdzniecības centrs “Galleria Riga”, kas atrodas pašā Rīgas centrā - kvartālā starp Dzirnavu, Blaumaņa, Brīvības un Tērbatas ielām, ir viens no galvenajām apmeklētāju piesaistes vietām, ar lielu nozīmi Rīgas centra aktīvajā dzīvē.

Projekts ir unikāls ar to, ka šāds liela mēroga objekts bija jāiekļauj ciešā pilsētbūvnieciskā apbūvē, tādēļ prasīja profesionālu pieeju un konkrētajam projektam izstrādātus būvniecības risinājumus. Tirdzniecības centrs atrodas noslēgtā kvartālā Rīgas centrā, vienā no “dzīvākajiem” rajoniem gājēju un autotransporta plūsmas ziņā.
Projekta būvniecības laikā vēsturiskā Dzirnavu ielas fasāde tika nostiprināta un organiski iekļauta jaunajā arhitektoniskajā apjomā.

Ēkas būvniecībā izmantoti īpaši materiāli un konstruktīvi risinājumi. Piemēram, jumta segumā ir izmantoti pēc pasūtījuma izgatavoti dēļi no Āfrikas ar augstām mitruma noturības īpašībām, kas ir sevišķi būtiski mūsu klimatiskajos apstākļos. Tirdzniecības centram ir stikla jumts, ko tumšajā diennakts laikā izgaismos dažādas krāsas energoefektivitāti veicinošas LED spuldzītes.

Tirdzniecības centra, kura kopējā platība ir 41 000 kvadrātmetru, divos pazemes līmeņos ir izvietota plaša autostāvvieta. Autostāvvietas būvniecībā izmantota īpaša “top-down” metode. Šo metodi izmanto vietās, kur ir augsts gruntsūdeņu līmenis un ierobežotas iespējas veikt zemes darbus plašā areālā, tādējādi samazinot būvniecības laiku un palielinot efektivitāti. Pamati tiek būvēti sākotnēji izbūvējot pamatu pārsegumu un tad padziļinot pamatus un  gruntsūdeņu līmeni virzienā uz leju.

“Galleria Riga” savus apmeklētājus patīkami pārsteidz ar modernu un arhitektoniski kvalitatīvu iekštelpu interjeru - dabīgā un mākslīgā marmora grīdām, koka un misiņa apdari, strūklaku un jūgendstila elementiem. Apmeklētāju plūsma no stāva uz stāvu tiek virzīta ar eskalatoru, kura racionālais plānojums ļaus nemainīt gājēju kustības virzienu trīs stāvu robežās.

Tirdzniecības centrs tika būvēts pēc tādiem pašiem principiem, kā tirdzniecības centrs “Galleriet” Bergenā (Norvēģijā). Otrajā pēc lieluma Norvēģijas pilsētā ar 2 500 000 iedzīvotājiem “Galleriet” veiksmīgi funkcionē jau 20 gadus. Tirdzniecības centrs ir viens no tiem centriem Skandināvijā, kuram ir visaugstākais apgrozījums uz vienu kvadrātmetru.

Vairāk informācijas par projektu lasiet sadaļā "Ziņas". 
 

Atpakaļ uz projektu sarakstu